Activiteiten voor scholen

Een sportief dagje uit met de hele klas in de Ardennen: het kan bij Yourout.be. Wij organiseren avontuurlijke activiteiten die geschikt zijn voor middelbare scholen en mbo’s, maar ook voor het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs. Wil je met de school een midweek of weekend survivallen? Wij denken graag mee om het uitje zo goed mogelijk vorm te geven.

VLOTVAREN

Versterk het teamgevoel tussen de leerlingen met de activiteit vlotvaren. Kinderen bouwen eerst gezamenlijk een vlot. Vervolgens gaan ze de rivier op om hun bouwwerk te testen.

ABSEILEN

De spanning stijgt: wie durft en wie moet zijn hoogtevrees nog overwinnen? Onze instructeurs zijn gecertificeerd, want veiligheid staat voorop. Een uitdaging voor middelbare scholieren.

MOUNTAINBIKEN

Dat is weer eens wat anders dan naar school fietsen! Een intensieve mountainbiketocht door de bergen van de Ardennen. Welke leerling heeft de beste conditie?

“Een fantastisch uitje in de Ardennen voor leerlingen van de middelbare school”

Speciaal voor middelbare scholen, mbo’s en praktijkonderwijs organiseren wij survivalweekenden en -midweken in de Ardennen. Carla is afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding (ALO) en Rogier is sport- en recreatiebegeleider. Beiden hebben extra diploma’s als buitensportinstructeur. Daarom hebben wij een goede feeling met het onderwijs en weten we van elk sportief uitstapje een feest te maken voor de leerlingen.

17 maart 2018 kennismakingsdag voor Docenten

Speciaal voor docenten die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe locaties en mogelijkheden bij Yourout.be worden er kennismakingsdagen georganiseerd. De eerstvolgende kennismakingsdag voor docenten is op zaterdag 17 maart 2018. 

De outdoordag is inclusief
• Koffie en thee bij aankomst
• Alle materialen
• Begeleiding door ervaren en enthousiaste instructeur(s)
• Lunch & Barbecue

En exclusief
• Dranken buiten de maaltijden
• Vervoer van en naar school

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Wilt u ons, samen met uw collega’s, komen bezoeken? Bel ons, of stuur een mail met de gewenste datum.  Mocht u langer als een dag willen blijven; er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. Informeer hierna bij uw reservering.

Programma

10:30 Aankomst bij de klimgroeve Dieupart. Introductie van de instructeurs en het Ardennenkamp met koffie en thee.

11:00 Start ochtend activiteit; Via Ferrata

13:00 Lunchpauze; Picknick op locatie (stokbroodje gezond + water + fruit + yoghurt + snack) of Lunch in herberg Coocabane in Coo

14:00 Start middagactiviteit: Challenge Parcours & tokkelen of Mountainbiken

17:00 Einde middagactiviteit, opfrissen en omkleden

18:00 BBQ diner in Outdoor Herberg Coocabane te Coo (tijdens/na de barbecue zal de instructeur met jullie de mogelijkheden en wensen m.b.t. het schookamp doorspreken.)

XX:00 Uitreiking outdoor diploma en vertrek richting huis

Weten wat wij voor jouw school kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Over Yourout.be

Yourout.be is het bedrijf van Carla en Rogier, twee Nederlanders die zijn neergestreken in de Ardennen om daar te doen wat ze het liefst doen: op avontuur gaan en survivallen.

In Sougne Remouchamps organiseren we buitensportactiviteiten voor scholen, particulieren en bedrijven.