SCHOOLKAMP IN DE ARDENNEN

Ben je docent en wil je een gaaf schoolkamp in de Ardennen voor je leerlingen? Het team van Yourout.be organiseert schoolkampen met de leukste activiteiten.

Activiteiten voor scholen

Een sportief dagje uit, of op schoolkamp in de Ardennen: het team van Yourout.be staat voor je klaar! Wij organiseren avontuurlijke activiteiten die geschikt zijn voor middelbare scholen en mbo’s, maar ook voor het praktijkonderwijs en speciaal onderwijs. Wil je met de school een midweek of weekend survivallen in de Ardennen? Wij denken graag mee om het uitje zo goed mogelijk vorm te geven.

“Een fantastisch uitje in de Ardennen voor leerlingen van de middelbare school”

Speciaal voor middelbare scholen, mbo’s en praktijkonderwijs organiseren wij survivalweekenden en -midweken in de Ardennen. Carla is afgestudeerd als docent lichamelijke opvoeding (ALO) en Rogier is sport- en recreatiebegeleider. Beiden hebben extra diploma’s als buitensportinstructeur. Met onze enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde instructeurs vormen wij een team dat begrijpt wat een schoolkamp een geslaagd schoolkamp maakt. Zowel voor de leerlingen als de docenten die het kamp organiseren. 

Diverse evenementen zijn mogelijk. Eén, twee, drie of vier nachtjes blijven slapen? Het dagprogramma wordt gevuld met leuke activiteiten die je alleen in de Ardennen vindt. 's Avonds kletsen rondom het kampvuur of leuke teambuildingsactiviteiten. We maken een door u gewenst programma op maat. 

VLOTVAREN

Versterk het teamgevoel tussen de leerlingen met de activiteit vlotvaren. Kinderen bouwen eerst gezamenlijk een vlot. Vervolgens gaan ze de rivier op om hun bouwwerk te testen.

ABSEILEN

De spanning stijgt: wie durft en wie moet zijn hoogtevrees nog overwinnen? Onze instructeurs zijn gecertificeerd, want veiligheid staat voorop. Een uitdaging voor middelbare scholieren.

MOUNTAINBIKEN

Dat is weer eens wat anders dan naar school fietsen! Een intensieve mountainbiketocht door de bergen van de Ardennen. Welke leerling heeft de beste conditie?

Nieuwsgierig naar onze schoolkampen in de Ardennen?
Boek een gratis kennismakingsdag voor scholen!

Speciaal voor docenten die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe locaties en mogelijkheden van de schoolkampen in de Ardennen bij Yourout.be worden er kennismakingsdagen georganiseerd. We noemen dit een docentendag. 

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

Wilt u ons, samen met uw collega’s, komen bezoeken? Bel ons, boek nu, of stuur een mail met de gewenste datum.  Mocht u langer als een dag willen blijven; er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden. Informeer hierna bij uw reservering.

Voorbeeld Programma

10:30 Aankomst bij de klimgroeve Dieupart. Introductie van de instructeurs en het Ardennenkamp met koffie en thee.

11:00 Start ochtend activiteit; Via Ferrata

13:00 Lunchpauze

14:00 Start middagactiviteit: Challenge Parcours & tokkelen of Mountainbiken

17:00 Einde middagactiviteit, opfrissen en omkleden

18:00 BBQ diner (tijdens/na de barbecue zal de instructeur met jullie de mogelijkheden en wensen m.b.t. het schookamp doorspreken.)

XX:00 Uitreiking outdoor diploma en vertrek richting huis

Wil je weten wat wij voor jouw school kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Over Yourout.be

Yourout.be is het bedrijf van Carla en Rogier, twee Nederlanders die zijn neergestreken in de Ardennen om daar te doen wat ze het liefst doen: jullie mee op avontuur nemen en de Ardennen op een actieve manier laten beleven. Dat doen we met een team van enthousiaste, ervaren en gekwalificeerde instructeurs.

In Sougne Remouchamps organiseren we buitensportactiviteiten voor scholen, particulieren en bedrijven.